Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

De beste make up om pigmentvlekken te verbergen 

Een pigmentvlek is een lichtbruin gekleurde vlek in de huid. Ze zijn regelmatig van vorm en begrensd. Er zitten geen donkere plekken in en vaak zijn ze vrij egaal van kleur. Pigmentvlekken kunnen ontstaan bij overmatige blootstelling aan zonlicht of zonnebank, en het is dus erg belangrijk om je lichaam in te smeren met zonnebrand. Sommige pigmentvlekken zijn al van de geboorte aanwezig, terwijl anderen later pas ontstaan. Niet iedereen vindt deze vlekken mooi, en sommige mensen verbergen ze liever. Dit is hoe je dat kan doen.  

Je pigmentvlekken verbergen 

Pigmentvlekken kunnen erg storend zijn. Anderen valt het vaak niet eens op, maar als je in de spiegel kijkt zijn deze vlekjes misschien wel het eerste wat je ziet. Een laserbehandeling of peeling zijn erg duur, en met make-up kan je hetzelfde doel bereiken: Het camoufleren van je pigmentvlekken. Afhankelijk van hoe opvallend de vlekken zijn kan je kiezen om deze te camoufleren of de aandacht naar een ander gedeelte in je gezicht te halen! 

Roze concealer is het meest belangrijk in dit proces. Door een concealer kwast te gebruiken kan je de pigmentvlekken gemakkelijk aanstippen met roze concealer. Vaak zie je al snel resultaat, en afhankelijk van de donkerheid van de pigmentvlek kan je nog iets meer camouflage toepassen. Vervolgens kan je doorgaan naar de volgende stap.  

Afhankelijk van hoeveel roze concealer je hebt toegepast zie je waarschijnlijk nu wat lichte vlekken op je huid, in plaats van de pigmentvlekken. Deze plekken kan je weer mooi egaal maken met foundation. Breng zoveel mogelijk aan om de gecamoufleerde vlekken om de juiste dekking te geven.  

Een extra tip is om de pigmentvlekken op deze manier te camoufleren, en dan ook nog om de aandacht te verleggen naar een ander gedeelte van het gezicht. Als de vlekjes op je voorhoofd zitten, kan je het oog make-up simpel houden en bijvoorbeeld een mooie kleur op je lippen doen.  

Pigmentvlekken zijn heel normaal 

Bijna iedereen heeft wel een pigmentvlek. Bij sommige mensen is deze klein en op een onzichtbare plek, maar bij anderen kan deze bijvoorbeeld op het gezicht zitten. Pigmentvlekken zijn echter heel normaal en erg natuurlijk. Het is niet nodig om deze vlekken te verbergen, maar het is dus erg gemakkelijk om te doen met roze concealer en een beetje foundation. Als je ervoor kiest om de pigmentvlekken te verbergen is dit de beste manier.  

Tip: Biodermal.nl