Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

De perfecte citytrip in Spanje

Malaga

Ben je opzoek naar een citytrip in het zonnige Spanje? Dan is de stad Malaga in Zuid-Spanje zeker iets voor jou. Malaga is nog lang niet zo bekend als de Spaanse steden Sevilla, Madrid en Barcelona, maar wordt de laatste jaren steeds populairder. Malaga kent een prachtige mix van cultuur, gebouwen en heerlijk eten. De perfecte plek voor een citytrip dus. Ook het aangename Spaanse klimaat maakt de stad ideaal om iets te ondernemen. Enkel in de zomer kunnen de temperaturen dermate hoog oplopen dat je het beste enkel naar het strand kunt gaan. Malaga heeft gelukkig ook een fijn strand aan de andere kant van de jachthaven.

Elke avond een ander tapasrestaurant

Iets dat je overal zult tegenkomen in Malaga zijn tapas restaurants. Tapas is een Spaanse kookstijl die vaak bestaat uit het delen van allemaal kleine gerechtjes. Tapas zijn geen borden vol grote hopen eten, maar juist allemaal kleinere lekkernijen. Zo kun je alles proeven en heb je vaak ook bijna alles van de kaart gehad na je diner. Lekkere verse vis is ook overal in Malaga te krijgen samen met schelpdieren. Deze komen vers uit de zee en worden ook kundig bereid door de meeste lokale chefs. Voor wie ook cultuur wil moet een dag naar Alcazaba, dit oude Moorse fort is een heuse trekpleister. Aan de top heb je een prachtig uitzicht over de stad, ideaal voor een mooie foto. 

Malaga

Een daguitstap naar het fabuleuze Marbella

Een stadje dat nog niet eens de helft zo groot is als Malaga, maar wel een stuk bekender is is natuurlijk Marbella. In de zomer is Marbella de plek voor beroemdheden en jetset. Het loont zich zeker eens om vanuit Malaga een daguitstap te maken naar Marbella. Hier is altijd wel iets te beleven. Hier vind je ook goede restaurants en bars, let er wel op dat deze vaak een stuk prijziger zijn dan de restaurants die je in Malaga zult vinden. Marbella is een beleving op zich, straten gevuld met de duurste auto’s en de duurste boetieks. Na een dag heb je hier wel ook alles gezien en zul je ook weer graag teruggaan naar Malaga. Toch is het zeker de moeite waard, Marbelle wordt niet voor niets ook wel het mini Monaco van Spanje genoemd. 

Meer verhalen