Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Een rouwboeket laten bezorgen: tips en advies

Wil je een overleden persoon of de nabestaanden ervan graag op een nette manier de laatste eer bewijzen of je medeleven tonen? Laat dan een rouwboeket bezorgen. Hieronder tips en adviezen om op de juiste manier een rouwboeket te laten bezorgen. 

Soorten rouwboeketten

Er zijn diverse soorten rouwboeketten verkrijgbaar. Denk hierbij aan een rouwboeket, rouwkrans of een rouwdruppel. Meestal liggen rouwboeketten en rouwkransen dichtbij de kist tijdens de dienst en ligt een rouwdruppel op de kist. Wil je aan nabestaanden ook graag je medeleven tonen? Stuur de nabestaanden dan ook een rouwboeket met of zonder boodschap. Soms zijn woorden moeilijk te vinden, maar kun je op deze manier toch aangeven dat je aan ze denkt.

Betekenis van kleuren en bloemen

Vind je het lastig om een rouwboeket samen te laten stellen? Je kunt een rouwboeket ook samenstellen aan de hand van kleuren, bloemen en de bijbehorende betekenissen. Bepaalde kleuren staan voor kracht en liefde, terwijl andere bloemen juist weer staan voor hartstocht en sereniteit. Dit geldt ook voor kleuren. wit staat voor sereen en rouw, terwijl dat geel staat voor vrolijkheid en energie. Als de overledene dus geen uitgesproken voorkeur had voor een bepaald soort bloem, is het mooi om op deze manier een rouwboeket samen te stellen. Rouwbloemen bestellen via Rouwboeket.nl gaat simpel en snel. Je kunt er ook je voorkeuren aangeven op het gebied van bloemen, kleuren en een eventueel rouwlint met boodschap als je dat eraan bevestigd wilt hebben. Zo kun je ervoor zorgen dat je nog een laatste boodschap of mooie herinnering over kunt brengen aan de nabestaanden. 

Rouwboeket laten afleveren

Als het rouwboeket is samengesteld, wil je er uiteraard ook voor zorgen dat het rouwboeket op de juiste locatie en tijdig wordt afgeleverd voor de dienst en uitvaart. Vermeld altijd duidelijk de volledige naam van de overledene als het rouwboeket bij het uitvaartcentrum afgeleverd wordt. Zo weet je zeker dat het rouwboeket op de juiste plaats terechtkomt. Zorg er dus voor dat de bloemen op tijd worden afgeleverd en geef duidelijk aan waar en hoe laat het rouwboeket op de locatie aanwezig dient te zijn.