Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Extra ondersteuning nodig bij het lopen? Een rollator biedt uitkomst

rollator aanbieding

Merk je dat je de laatste tijd geleidelijk aan moeizamer bent gaan lopen? En heb je eigenlijk voortdurend ondersteuning hierbij nodig? Hoe lastig dit ook te accepteren kan zijn, het is dan het best om op zoek te gaan naar manieren om jezelf van loopondersteuning te voorzien. Hulp van familie en vrienden is uiteraard welkom, maar er zijn meer mogelijkheden. Een rollator is wat dat betreft een geschikte en ook nog eens goedkope optie, zeker als je een rollator in de aanbieding aanschaft. Een rollator biedt vervolgens meer voordelen dan menigeen denkt. Als je daar het fijne van wilt weten, lees dan even verder.

rollator aanbieding

De onvermoede voordelen van rollators

Als je ondersteuning bij het lopen nodig hebt, dan is hulp van vrienden en familie uiteraard zeer welkom. Maar zij zijn misschien niet altijd in staat te helpen. Bovendien wil je ook zelf leiding kunnen blijven houden over je leven. Enige autonomie is op z’n minst wel gewenst. Hier komt een rollator perfect aan tegemoet. Met een rollator kun je opeens weer wandelingen maken die voorheen niet meer mogelijk waren. Dit leidt tot meer lichaamsbeweging en dus een betere gezondheid. Ook kun je makkelijker sociale contacten onderhouden als je zelf de hort op kunt. Dit draagt allemaal bij aan een betere levenskwaliteit en een verhoogde eigenwaarde.

rollator aanbieding

Gebruikstips 

Wanneer je een rollator gaat gebruiken, zorg dan eerst dat de handvaten goed zijn afgesteld. Wanneer je volledig rechtop staat met de armen straks langs je lichaam, dienen deze hendels op polshoogte te zitten. Dit garandeert het meest comfortabele gebruik. Maak vervolgens kennis met hoe de parkeerrem te gebruiken. Dit is essentieel als je even op je rollator wilt zitten om uit te rusten.