Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Gebruik Tena producten als optimaal incontinentiemateriaal

Incontinentie komt vaker voor dan je denkt en daarvoor zijn er Tena producten bedacht. Wist je dat maar liefst één op de vier vrouwen last krijgt van incontinentie en dat geldt voor één op de acht mannen. Dit is een aandoening die veel voorkomt en waar veel misvattingen over zijn. Het merk Tena is zich bewust van de emotionele aspecten die incontinentie met zich mee brengt. Daarom vind je in het Tena assortiment producten voor verschillende behoeften en wensen. Het zijn producten die vooral bescherming bieden tegen lekken en daarnaast genoeg comfort en zekerheid bieden.

Incontinentie bij bevallingen

Bij veel vrouwen die bevallen krijgen last van lichamelijk ongemak. Dat kan tijdens maar ook na de bevalling optreden. Dit resulteert in zwangerschapsincontinentie. Er gebeurt tijdens deze zwangerschapsincontinentie van alles in het lichaam. Zo kan tijdens het lachen, niezen of hoesten de druk op de blaas worden vergroot. In sommige gevallen zijn de bekkenbodemspier niet sterk genoeg, waardoor er urineverlies optreedt. Bij veel vrouwen zullen dat kleine druppeltjes zijn, maar het kan soms ook meer dan dat zijn. Gebruik daarom Tena producten voor een veilig en discreet gevoel.

Welke Tena producten heb je nodig bij lichte urineverlies?

Is de situatie dat je druppels verliest als je lacht of niest, dan is een Tena inlegger het geschikt. Inleggers nemen namelijk de urine snel op en voorkomen daarnaast de kans op onaangename geurtjes. Heb je licht urineverlies dan werken inleggers met halve tot drie druppels erg goed. Als je op de verpakking meer ingekleurde druppels ziet, hoe meer de inlegger urine kan opnemen. Dat is iets waar je even rekening mee moet houden. Zo heeft Tena Discreet Ultra Mini 1 druppel, de Tena Men Protective Shield ook 1 druppel en de Tena Men Level één 3 druppels. 

Heb je matig urineverlies dan werken deze producten het best

Treedt er matig urineverlies op dan betekent dat je een kleine natte plek in de broek krijgt. Gebruik je het juiste incontinentiemateriaal dan heb je er geen last van. Gebruik bij matig urineverlies dan ook 3 tot 4 druppels die op de verpakking te zien zijn. Dit zijn inleggers die iets groter zijn en ook iets meer urine kunnen opnemen. 

Deze producten helpen bij zwaar urineverlies

Heb je last van zware incontinentie dan zijn zowel inleggers als broekjes erg geschikt. De keuze ligt er maar net aan wat je als persoon zelf het lekkerst vindt zitten. Overigens is het niet aan te raden om zowel inleggers als broekjes tegelijkertijd te gebruiken. Ontstaat er zwaar urineverlies dan is het zaak om zo snel mogelijk en op tijd te wisselen van incontinentiemateriaal. Je moet dit doen om huidproblemen te voorkomen.

De incontinentiebroekjes bij zwaar urineverlies

De broekjes van dit merk biedt extra goede bescherming bij zwaar urineverlies. Het merk noemt de broekjes “pants”. Het zijn zijdezachte wegwerp broekjes, zitten erg comfortabel en sluiten heel mooi aan. Je hebt incontinentiebroekjes vanaf 6 druppels tot 8 druppels. Vanzelfsprekend zijn de 8 druppels die het meeste urine kunnen opvangen.