Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Hoe kun je permanente make up verwijderen?

Massagetafel

Als je permanente make up hebt en je dit niet meer mooi vindt, kan permanente make up verwijderen een optie zijn. Dit is natuurlijk make up die je niet zomaar van je gezicht krijgt. Permanente make up verwijderen moet gedaan worden met een speciale behandeling. Deze behandeling is niet altijd even prettig. Als je dit wilt doen, is het wel handig om te weten hoe dit precies gaat. 

Het verwijderen van permanente make up

Als je de permanente make up niet meer mooi vindt, zit je er natuurlijk niet op te wachten dat dit er de rest van je leven op blijft zitten. Ondanks dat het belangrijk is om van tevoren je keuzes goed te overwegen voordat je wat laat tatoeëren, is het ook mogelijk om dit weer te verwijderen. Het verwijderen van permanente make up is iets wat veel pijn kan geven en ook erg vervelend is om te doen. Daarom is het niet aan te raden om dit te doen als je er niet zeker van bent. 

Hoe gaat permanente make up verwijderen?

Permanente make up verwijderen wordt gedaan door middel van een speciale laser. Deze laser is een vorm van heel sterk licht. Dit licht zorgt ervoor dat de kleur van de inkt onder je huid wegtrekt. Aangezien permanente make up een vorm van tatoeëren is, is het mogelijk om dit op deze manier te verwijderen. Er zijn twee soorten lasers die gebruikt kunnen worden voor permanente make up verwijderen. Zo kan de nanosecondelaser en de picolaser gebruikt worden. Het verschil tussen deze twee is dat de picolaser 100 keer minder lang op de huid zit. Hierbij is dat ook de veiligste manier dit te doen. 

Doet permanente make up verwijderen veel pijn?

Permanente make up verwijderen is iets wat enorm veel pijn doet. Dit heeft ermee te maken dat de tatoeages rondom het oog veel pijn doen. Het verwijderen van een tatoeage met een laser doet meer pijn dan een tatoeage zelf. Daarom is het ook veel pijnlijker dan het zetten van een tatoeage. Het is eventueel mogelijk om te kiezen voor plaatselijke verdoving bij het verwijderen van permanente make up. Het is niet altijd mogelijk om deze verdoving te kiezen. Dit komt omdat dit niet overal aangeboden wordt. Daarom is het aan te raden om te kijken wat je een goede optie vindt. 

Overweeg je keuze goed voordat je permanente make up neemt

Voordat je ervoor kiest om permanente make up te nemen, is het belangrijk om je keuzes goed te overwegen. Door je keuzes goed te overwegen, weet je zeker dat je voorkomt dat je permanente make up verwijderen moet. Daar zit je namelijk niet op te wachten. Het is altijd aan te raden om ervoor te kiezen om je keuzes goed te overwegen voordat je een tatoeage neemt. Ook als het gaat om permanente make up is dit belangrijk. Je zit er namelijk niet op te wachten om een procedure zoals permanente make up verwijderen te moeten doen.