Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Inloopbaden zijn onmisbaar in de zorgsector

Massagetafel

De meeste baden vereisen dat de gebruiker over de randen heen stapt om in het bad te komen. Voor ouderen en andere lichamelijke beperkten kan dit vaak best lastig zijn. Meestal is er de fysieke kracht niet om over de randen van een bad heen te stappen. Wil je toch een bad nemen, dan zijn inloopbaden en instapbaden de perfecte manier om toch een bad te kunnen nemen. Met deze speciale baden is het mogelijk om zonder hulp een bad in te stappen.

Inloopbaden

Een inloopbad is eigenlijk een normaal bad, maar er is een deur toegevoegd die open gedaan kan worden zodat je niet zo hoog over de rand hoeft te stappen. Je kunt als het ware simpelweg het bad inlopen om gebruik te maken van het bad. De deur is zo gemaakt dat er geen water uit kan ontsnappen. Zo hoef je geen zorgen te maken dat het bad leegloopt tijdens het vullen van het bad met water. Zorg er daarbij wel voor dat je het bad pas vult nadat je het bad bent ingestapt. Eenmaal wanneer het bad gevuld is, kan de deur niet meer opengemaakt worden. Een inloopbad kan voorkomen in meerdere vormen. Je hebt natuurlijk de standaard rechthoekige vorm van een bad, maar je kunt ook bijvoorbeeld een bad met een L vorm nemen. 

Instapbaden

Instapbaden zijn eigenlijk gewoon inloopbaden, maar dan hebben ze een extra grote deur die op een andere manier open wordt gemaakt. Deze deur gaat op een unieke manier open. In plaats van horizontaal, gaat deze deur verticaal open. Dit is hetzelfde soort mechanisme dat wordt gebruikt voor veel sportwagens met de zogeheten vleugeldeuren. Bij dit soort baden is het extra makkelijk om het bad in te stappen. Zo is het ook mogelijk voor mensen in een rolstoel om te baden. Deze baden komen in de vorm van een zitbad. Dit houdt in dat er in het bad een soort stoel is waar je op kan zitten. In plaats van moeizaam in het bad stappen kun je er eenvoudig in stappen en comfortabel zitten. Bij Sani Assist hebben ze instap- en inloopbaden van topkwaliteit. Geschikt voor zorginstellingen.