Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Massages helpen jou door deze tijd heen

Waarom het ondergaan van massages goed is voor je lichaam? Hier zijn veel verschillende redenen voor. Massages kunnen voor zowel ontspanning als voor het verminderen van lichamelijke klachten worden ingezet. Het stimuleert je doorbloeding en zorgt voor een verhoogde afgifte van dopamine. Ook als jij even wat lager in je energie zit kan een ontspannende massage goed helpen voor een boost. Voor de meest ontspannende en zorgvuldige massages ben je bij Studio Release aan het goede adres.

Massages maken je zeker weten gezonder 

Bij Studio Release is de keuze reuze. Je kunt kiezen voor een mix van verschillende massagetechnieken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Zweedse massage. Deze techniek zorgt ervoor dat het gehalte aan witte bloedcellen in je bloed stijgt. Deze cellen gaan virussen en infecties tegen, erg goed voor de gezondheid dus. Dit heeft een positief effect op het immuunsysteem. Maar dit is zeker ook het geval bij andere soort behandelingen. Zo biedt Studio Release ook bindweefselmassages aan, welke de doorbloeding in de verschillende huidlagen stimuleert.

Ga je stress uit de weg met massages 

Naar de invloed van massages op het menselijk lichaam is al veel onderzoek gedaan. De resultaten zijn erg positief. Zoals hierboven staat beschreven hebben bepaalde massages een positieve invloed op het immuunsysteem. Maar er is meer. Door af en toe een gemasseerd te worden kun je ook je stress verminderen. Hoe dit werkt? Doordat tijdens een behandeling je huid en je spieren veel worden geknepen, komt er een neurotransmitter vrij die een positieve werking op je lichaam heeft. Deze wordt ook wel dopamine genoemd, wellicht heb je hier wel eens van gehoord. Je lichaam kan dit stofje gebruiken om de stress in je lichaam en geest te verminderen. Hiernaast komen er tijdens de behandeling ook een hoop afvalstoffen vrij. Deze afvalstoffen zorgen ook voor stress in je lichaam, dus wanneer deze loskomen zorgt dit ook voor een vermindering hiervan.

De band tussen het voelen en denken

Wanneer je gemasseerd wordt ontstaat er een betere connectie tussen het denken en het voelen. De connectie tussen de geest en het lichaam wordt door een massage versterkt. Je komt in een erg relaxte en misschien wel meditatieve staat, waarbij jij meer kunt voelen. Doordat de connectie wordt vergroot stijgt ook je zelfhelende vermogen. Je kunt je eigen lichaam helen. Ook kan je mindset hierdoor veranderen waardoor je klachten verminderen. Dit komt omdat het zelfhelend vermogen in verbinding staat met jouw weerstand.

Waar heb jij op dit moment behoefte aan

Studio Release kan samen met jou kijken waar je behoefte aan hebt. Heb jij rugklachten en wil je deze graag verminderen? Dan wordt deze zone aangepakt. Ben jij op verschillende plekken stijf en wil je overal vermindering hiervan? Dan kan dit ook. Iedereen is anders en uniek en daarom is geen massage gelijk. De massagesalon van Studio Release is elke dag geopend en het team staat dus altijd voor je klaar.