Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Onbalans van het lichaam

Een beoefenaar van natuurgeneeskundige therapie noemt men ook wel een energetisch therapeut. Door middel van handopleggingen wordt energie afgevoerd, toegevoegd en verspreidt. Het stimuleren van zelfherstellend vermogen in het lichaam zorgt ervoor dat de onbalans wordt hersteld. In het lichaam bestaat alles uit energie wat met elkaar is verbonden. Ontstaan er blokkades in de energiebanen of chakra’s op orgaanniveau dan wordt er gesproken van een blokkade. De aanwezige energie kan niet of niet goed door het lichaam stromen. Je kunt het vergelijken met een tuinslang waar je op staat, aan het eind komt er dan maar een klein dun straaltje water of helemaal geen water doorheen.

energetisch therapeut

Een energetisch therapeut gaat op zoek naar de blokkade. Een therapeut werkt op holistische wijze, niet alleen het probleem wordt aangepakt maar ook naar de oorzaak van het probleem wordt er gezocht. Heb je klachten die iedere keer terugkeren dan zit er op een dieper niveau ook een oorzaak. Stoot je bijvoorbeeld je arm dan kan de pijn aan een directe oorzaak gekoppeld worden. Pijn komt niet alleen door stoten, slaan of vallen, maar kan ook een emotionele, mentale of energetische oorzaak hebben. Mensen die altijd last hebben van hoofdpijn kunnen te maken hebben met een onverwerkte gebeurtenis of iets wat ze weggestopt hebben.

energetisch therapeut

Methodes verschillen van elkaar

Door de ervaring van de energetisch therapeut heeft hij geleerd om met verschillende methodes te werken. Er zijn methodes die puur zijn gericht op rouwverwerking, observeren van je eigen leven en leren ontspannen van je lichaam. Ook voor andere klachten die wat eenvoudiger liggen kun je bij de therapeut terecht. Voor ontspanning is het ook een zeer geschikte behandeling. Veel mensen denken dat je een trauma of iets ernstigs moet hebben om naar een therapeut te gaan, dit is een vergissing en absoluut niet waar.