Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Sheet masker

Bij een sheet masker gebruik je een stukje katoen of papier waarop een huidverzorgingsmiddel zit. Dit middel zorgt er dan voor dat je gezicht verzorgd wordt. Ook een sheet masker werkt snel en eenvoudig. De sheet is voorzien van uitsparingen voor je mond en ogen dus het is meteen duidelijk hoe je deze op je gezicht dient te leggen. Op de gebruiksaanwijzing van het masker staat hoe lang het nodig heeft om in te werken en daarna kun je het er gewoon zo weer afhalen. Nadeel van een dergelijk masker is dat het vrijwel alleen online te koop is.

Collageen masker

Een ander type masker is een collageen masker. Collageen zit ook in de huid zelf en zorgt ervoor dat je huid elastisch, gehydrateerd en glad blijft en dat de huidcellen vernieuwd worden. Collageen en water samen zorgen ervoor dat je huid voldoende vocht vasthoudt en niet uitdroogt. Als je een collageen masker gebruikt kun je de huid van je gezicht hydrateren en ga je veroudering tegen. Het verwijdert ook meteen alle onzuiverheden die in de huid zitten. Nadeel van een collageen masker is dat het vrij lang dient in te trekken en je er dus best even mee bezig bent. Ze zijn gemiddeld ook duurder dan andere gezichtsmaskers. Naast de zuiverende en hydraterende werking hebben collageen maskers als voordeel dat je ze meteen kunt gebruiken en je ze niet na gebruik af hoeft te spoelen. Het resultaat is ook direct duidelijk bij een collageen masker.
Kies wat werkt

Afhankelijk van je huidtype kies je daar een bijpassend masker bij. Als je een vette huid hebt is het vaak verstandig een masker te kiezen dat de huid zuivert en de slechtere stoffen die de huid vet maken verwijdert. Bij een droge huid kies je het beste voor een masker dat juist hydrateert. Voor een gecombineerde huid bestaan ook maskers voor het gehele gezicht maar je kunt ook kiezen voor een masker dat slechts een deel van het gezicht beslaat. Zo behandel je eventuele probleemgebieden gewoon afzonderlijk van elkaar.
Verschillende probleemgebieden behandelen

Als je verschillende typen maskers gebruikt omdat niet ieder deel van je gezicht hetzelfde is qua huid wordt dit ook wel multimasking genoemd. Hierbij kun je voor de drogere gebieden een ander masker gebruiken dat vochtinbrengend is en voor de wat vettere gebieden kies je juist voor een zuiverend masker.
Bestellen doe je gemakkelijk online

Welk masker je ook kiest, online bestellen is tegenwoordig heel normaal en kan ook snel en eenvoudig gedaan worden. Kijk bijvoorbeeld eens op Dermarolling.nl. Je vindt in deze webwinkel gezichtsmaskers in verschillende soorten en voor ieder huidtype. Kijk goed wat er allemaal te koop is en kies het masker dat je wat lijkt maar dat vooral goed bij je huidtype past.