Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Verschillende definities van zelfverzekerdheid

zelfverzekerdheid

Zelfverzekerdheid kunnen in diverse definities worden uitgelegd. Zo kan iemand heel zelfverzekerd door het leven gaan, maar ook doen alsof. Vaak zie je aan de buitenkant van een mens niet hoe hij of zij werkelijk in elkaar zit. Het is dan vaak moeilijk om zo iemand te doortasten. Deze mensen lijken geen strohalm in de weg te staan en het leven lacht hun toe. Echter kan het ook zo zijn dat deze mensen totaal geen eigen vertrouwen hebben en hierdoor zo zeker over lijken te komen.

Om hier meer over te weten te komen is het leuk om de blogs van Alicia Nieling te gaan lezen. Zij schrijft over verschillende dingen en geeft informatie en tips, deze komen uit verschillende en erkende opleidingen/cursussen en internationale en nationale interviews.

Wat zegt zelfverzekerdheid over jezelf?

Veel mensen hebben in het dagelijkse leven een rugzakje gekregen. Deze is gevuld met herinneringen, positief of negatief die zij de rest van hun leven met zich mee moeten slepen. Deze mensen worden vaak geconfronteerd met bepaalde zaken, waar zij niet mee in aanraking willen komen. Maar helaas heb je daar vaak geen invloed over. Het is dan echter wel de kunst om het verleden te laten rusten en verder naar de toekomst te gaan kijken. Een mooie quote die je op deze blog kan vinden is: Leven in het verleden loslaten, nu is het de beurt aan het leven van nu.

Natuurlijk is dat heel makkelijk gezegd en in de praktijk vaak een blok aan je been. Je zal er zelf heel veel aan moeten doen om een vervelende gebeurtenis een plekje te kunnen geven. Doe je dit niet dan loop je de kans om verder het dal in te zakken en om er dan uit te klimmen wordt alleen maar moeilijker.

Een relatie hebben en toch eenzaam zijn

Veel mensen dromen ervan om de prins op het witte paard tegen te komen of de vrouw van jouw dromen. In de praktijk lijkt dit vaak heel anders te lopen. Mensen zijn in het begin smoorverliefd, maar in de loop van de jaren kan deze liefde op een zeer laag pitje komen te staan.

Zodra je hierover op de blog van Alicia Nieling gaat kijken zie je dat zij het over een magische zin heeft. Deze zin luidt:

  • Zou het niet fijn zijn, als ik de meest geweldige partner vind die net zo dol is op mijn als ik op hem

Natuurlijk zal dit een geweldige moment zijn als je daadwerkelijk zo een persoon gevonden hebt. Helaas pakt dit in de praktijk vaak anders uit dan men voor ogen had. De zogenaamde prins op het witte paard lijkt zich te ontpoppen in een heel ander persoon, idem met de vrouw van jouw dromen. De kans dat jij je eenzaam gaat voelen binnen een relatie is dan zeker aanwezig.

Veel mooie quotes, spreuken en gezegdes

Via de website van www.zelfverzekerdheid.nl is het mogelijk om veel diverse blogs te lezen. Zo kan jij je gaan verdiepen in diverse interessante quotes met leuke spreuken. Maar ook verhalen over een scheiding, een relatie en ga zo maar even door. Deze website is heel herkenbaar en daarom zo fijn om doorheen te bladeren. Al meerdere verhalen heb ik gelezen en in sommige verhalen herken ik mijzelf in. Vooral onder de categorie Hints! staan zeer veel interessante verhalen.

Het verhaal over omgaan met emoties sprak mij bijzonder aan. Vooral hoe je hiermee om moet gaan en dat je als het ware een drie eenheid bent die bestaat uit de Ziel, Geest en Lichaam. Hoe het hier allemaal beschreven wordt daar heb ik zelf nog niet bij stil gestaan. Maar ik heb er wel de nodige informatie uit kunnen halen. Een belangrijk punt is dat ik aan mezelf moet gaan werken en te leren omgaan met mijn emoties.

Zelfverzekerdheid leren opbouwen

Niet iedereen is in staat om zijn of haar zelfverzekerdheid te durven tonen. Zij hebben nog geen eigen vertrouwen en dat is jammer. Juist doordat jij heel zelfverzekerd over kan komen sta jij ook sterker in de maatschappij. Dat maakt het leven een stuk makkelijker. Helaas heeft niet iedereen dit zelfvertrouwen en dat kan nare situaties tot gevolg geven.

Ook hier heeft Alicia Nieling een blog over geschreven. Deze is voor mensen die het leven even niet meer zien zitten zeker een must om te lezen. Ook ik heb deze blog gelezen en hierdoor wel mijn ogen open gekregen. Vooral de quote:

  • Een ziek mens heeft maar 1 wens en een gezond mens heeft wel tientallen wensen.

Deze quote hakt er goed in en heeft ervoor gezorgd dat ik meer van het leven kan genieten. Ik heb de keuze om nog iets van mijn leven te kunnen maken en te genieten van de dagelijkse dingen. De mensen die ziek zijn hebben vaak deze keuze niet meer en dat is best wel heftig.

Zeer leuke quotes en blogs

Vanaf het moment dat ik op deze site terecht ben gekomen, heb ik al veel dingen gelezen en geleerd. Vooral bepaalde quotes hebben mijn ogen geopend en mij aan het denken gezet. Voorheen kon ik mij druk maken om de kleinste dingetjes en hierdoor leek mijn hele leven op de kop te staan. Nu ik het allemaal met andere ogen bekijk, is het allemaal een stuk rustiger geworden. Nu maak ik mij geen zorgen meer als ik een keer mijn dag niet heb. Het is menselijk en wat er vandaag niet is, komt misschien morgen wel weer. Ook kan ik nu meer genieten van een zonnestraaltje en een vogeltje wat vrolijk aan het fluiten is.

Geniet van het leven!

Dankzij de vele leuke blogs, tips en weetjes die je allemaal kan vinden op de website van www.zelfzorgnet.nl, heb ik veel geleerd. Vooral meer vertrouwen in mijzelf krijgen was een punt waar ik meteen mee aan de slag ben gegaan. Doordat ik wat steviger in mijn schoenen ben gaan staan, lacht het leven mij weer tegemoet en daar ben ik bijzonder blij mee.

Bedankt Alicia Nieling voor deze leuke en interessante tips, blogs en weetjes!