Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Verticale muis

Verticale muis kopen om veel polsklachten te voorkomen. Door het gebruik hiervan kan je vele klachten voorkomen. Want door de verkeerde houding van de pols, kan het gebeuren dat je hier klachten mee gaat krijgen. Ik zelf heb hier helaas ervaring mee en kan vertellen dat deze pijn alles behalve prettig is. Mijn werk bestaat alleen maar uit het schrijven van blogs. Ik zit dus gemiddeld meer dan 35 uur per week achter de computer. In het begin, toen ik aan deze baan begon, had ik hier nog geen last van. Maar naarmate de tijd vorderde ging het steeds mis. Op een gegeven moment kon ik zelfs mijn hand niet normaal meer gebruiken zonder hier vreselijke pijnscheuten doorheen te krijgen. 

Op een dag ging ik naar mijn werk, maar met mijn hand kon ik niet eens de muis meer vasthouden. Ik wist dat dit helemaal fout zat en ben daarom een tijd in de ziektewet geweest. Therapie heeft mij er weer een beetje bovenop geholpen, maar helemaal pijnvrij ben ik nog steeds niet. 

Meerdere collega’s met dezelfde klachten op de werkvloer

Toen ik na een paar weken weer voor een paar uur kwam werken, hoorde ik dat er meerdere collega’s waren met dezelfde problemen. Hierop heeft onze baas actie ondernomen en is er een medewerker van de arbo langs geweest om te kijken wat er allemaal mankeerde op onze werkvloer. Al snel kregen wij te horen dat het materiaal waarmee werd gewerkt niet volgens de juiste regels waren. Veel medewerkers zaten op kapotte stoelen en konden deze niet verder instellen om goed te zitten. Ook de muizen waarmee werd gewerkt bleken niet te voldoen. Hierop kreeg onze baas de opdracht om contact op te nemen met Ergonomique. Dit is een bedrijf die verschillende producten verkoopt, voor een zo goed mogelijke werkhouding. 

Proefpakket aanvragen

Ergonomique heeft heel veel mogelijkheden als het om een goed werkhouding gaat. Zo is het hier mogelijk om diverse spullen aan te schaffen, om zonder problemen te kunnen werken. Denk hierbij aan speciale muizen, een laptopstandaard, maar ook verstelbare bureau’s en ga zo maar even door. Wat helemaal top is, dat je hier een pakket kan bestellen om bepaalde producten voor een tijd uit te kunnen proberen. Voor het aanvragen van zo een proefpakket, in ons geval van diverse muizen, krijg je drie verschillende modellen. Zo kan iedereen op de afdeling uitproberen welk model het beste in de hand ligt. 

Na deze proefperiode kan je twee dingen doen. Of je besteld een model, of je stuurt alles terug zonder een aankoop te doen. Voordeel is dat je, ondanks het uitproberen van dit proefpakket, nergens aan vast zit. Onze proefperiode hadden wij binnen een week al gezien. Want iedereen wilde graag een nieuwe muis hebben, die in verticale positie staat. Hiermee ontlast je de spieren, waardoor RSI of andere klachten geen kans meer krijgen. Na het in gebruik nemen van deze modellen op de werkvloer, is het aantal ziektemeldingen drastisch afgenomen. Wil jij meer weten over dit bedrijf, bekijk de website of neem contact op.