Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Wat kan ik verwachten bij een particulier verpleeghuis?

Het fijne aan een particulier verpleeghuis of particuliere woonzorg is dat je er geen indicatie voor nodig hebt. Je kan er altijd terecht. Het nadeel is dan weer dat de kosten zelf betaalt moeten worden.

Tegenwoordig vind je deze particuliere woonzorg bijna overal in Nederland. Het zijn ook nog wel eens hele mooie villa’s, landhuizen of zelfs kastelen. Dit is dan vervolgens opgedeeld in verschillende appartementen zodat iedereen zijn eigen stukje heeft. Zoals je je kunt voorstellen zijn deze verpleeghuizen wel een stuk duurder dan de reguliere verpleeghuizen. Daarom kan ook niet iedereen het betalen, maar als je het geld hebt liggen dan is het dubbel en dwars waard om op zo’n mooie locatie te verblijven. Gemiddeld zijn de kosten zo’n 3500 tot 5000 euro per maand. Het mooie is wel dat je kan samenwonen met je partner waardoor de prijs weer gedrukt wordt per persoon. 

Deze prijs staat meestal voor de huur, de maaltijden, schoonmaak van het appartement, drinken, onderhoud van het appartement en/of landgoed en de verzekeringen. Wanneer er eten en drinken gemaakt moet worden voor gasten of dat er uitstapjes zijn dan komen er uiteraard extra kosten bij kijken. Soms is het ook mogelijk om te genieten van extra abonnementen bij het verpleeghuis. Wat deze abonnementen precies inhouden verschilt per particuliere woonzorg

Het voordeel van een particulier verpleeghuis is dat je met gelijkgestemden blijft wonen. Ook wanneer de gezondheid verslechterd word je goed opgevangen door hoogopgeleide medewerkers van het verpleeghuis. Daarnaast is er 24-uur zorg mogelijk waardoor er goed naar je wordt omgekeken. Verder word je verwend door de chef kok met zijn eten en tripjes met het personeel buiten de deur.