Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Wat kan je verwachten van een ooglidcorrectie Rotterdam?

Wanneer we naar ons gezicht kijken is het best mogelijk dat er ons één of meerdere zaken zullen opvallen waar we niet helemaal tevreden meer mee zijn. Dat is ook niet meer dan logisch. Uiteindelijk is het namelijk zo dat de tand des tijds helemaal niemand zal sparen. Toch bestaan er gelukkig mogelijkheden om dergelijke probleempjes het hoofd te bieden. We kunnen er bijvoorbeeld in de praktijk voor kiezen om een zogenaamde ooglidcorrectie Rotterdam uit te laten voeren. Tijdens deze ingreep wordt de overtollige huid weggenomen waardoor je oogleden en ogen in het algemeen er terug veel beter en jeugdiger uit zullen komen te zien. Wil jij hier graag meer over te weten komen? Dan is het zeker interessant om even verder te lezen!

Welk probleem stelt er zich bij veel mensen?

Het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie Rotterdam biedt eigenlijk een concrete oplossing tegen twee verschillende soorten problemen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat veel mensen op een bepaald moment geconfronteerd worden met afhangende oogleden. Daarnaast is het zo dat er bij veel mensen ook sprake is van wallen die zich onder de ogen bevinden. In beide gevallen zal er vastgesteld kunnen worden dat deze zorgen voor een vermoeide uitstraling. Het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie Rotterdam kan ervoor zorgen dat dit probleem in de kern kan worden aangepakt. Bovendien is het zo dat deze ingreep ook helemaal niet veel tijd in beslag neemt. Heel wat mensen overwegen op een bepaald ogenblik dan ook om ze uit te laten voeren. 

Hoeveel tijd neemt een ooglidcorrectie Rotterdam in beslag?

Tijdens een ooglidcorrectie Rotterdam is het zo dat de overtollige huid evenals de onderliggende spier worden verwijderd. Voor het teveel aan vet geldt dat het opnieuw wordt verdeeld of dat er een bepaald gedeelte van wordt verwijderd. Veel mensen maken zich bij het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie zorgen om de insneden die moeten worden gemaakt. Voor deze insneden geldt echter dat ze zich onder de wimpers en in de natuurlijke plooien bevinden. Dit heeft als gevolg dat ze eigenlijk helemaal niet zichtbaar zijn. 

Voor het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie Rotterdam geldt dat er rekening dient te worden gehouden met een totale operatieduur van tussen de één en anderhalf uur. Voor deze ingreep geldt dat ze zowel onder plaatselijke als onder volledige verdoving kan gebeuren. In het bijzonder voor een onderste ooglidcorrectie geldt dat ze doorgaans wordt uitgevoerd onder volledige verdoving. Wanneer dit het geval is gebeurd de ingreep altijd via het zogenaamde daghospitaal.

Wanneer mogen de hechtingen verwijderd worden?

Het is belangrijk om er na het ondergaan van een ooglidcorrectie Rotterdam rekening mee te houden dat de hechtingen op een bepaald moment nog verwijderd dienen te worden. Dit gebeurt doorgaans na ongeveer vijf à zeven dagen na afloop van de ingreep. Vanaf dat moment is het mogelijk om terug de gewone activiteiten te hernemen. Er zijn verschillende zaken waar je eventueel vooral tijdens de eerste week na de ingreep nog rekening mee zal willen houden. Zo kan het aangeraden zijn om tijdens de dag gebruik te maken van oogdruppels. Tijdens de nacht kan er dan gebruik worden gemaakt van een verzachtende zalf. Hopelijk heeft de informatie op deze pagina je alles aangegeven wat je graag had willen weten over het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie Rotterdam.