Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Wat kan liposuctie Nederland voor jou betekenen?  

Misschien heb je schaamte voor een bepaald gedeelte van je lichaam. Dat kan je buik zijn, maar ook je ogen. Liposuctie Nederland kan je helpen om je prettiger in jouw lichaam te vullen. Maar wat is liposuctie precies en hoe ziet een behandeling eruit? Denk er in elk geval niet te licht over, wat het is best een intensieve behandeling waar je van moet herstellen maar waar je uiteindelijk ook zelfverzekerder door wordt.  

Wat doet liposuctie Nederland?  

Liposuctie Nederland voert verschillende liposuctie behandelingen uit waarbij overtollig vetweefsel wordt afgezogen. De behandeling kan je op verschillende plekken van je lichaam laten uitvoeren, zoals je nek, onderbuik, bovenbenen en bovenarmen. Met de behandeling zorg je ervoor dat de vetophopingen uit je lichaam worden verwijderd en die kunnen daar dus ook niet meer terugkomen.  

De behandeling moet niet gezien worden als een manier van snel afvallen, want het gaat om het verwijderen van vetweefsel. Dat betekent niet dat je (veel) afvalt en als je jouw leefpatroon niet aanpast gaat het vet op andere plekken zitten.  Daarnaast is het niet voor iedereen mogelijk op een liposuctie behandeling uit te laten voeren. Zo mag je BMI niet hoger zijn dan 30 en ook je gewicht mag niet te hoog zijn in verband met risico’s. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de elasticiteit van de huid omdat dat van invloed is op het resultaat.  

Hoe ziet de behandeling eruit?  

Als je een liposuctie behandeling bij liposuctie Nederland laat uitvoeren, dan wordt er een klein sneetje gemaakt in het te behandelen gebied. Je zal na het herstel vanaf de buitenkant niets meer zien, ook geen litteken. Onder de huid wordt een vloeistof gespoten waardoor de huid en het vet van elkaar loskomen. Na ongeveer een kwartier kan het vetweefsel worden weggezogen. Na de behandeling wordt de snee gehecht en afgeplakt met een pleister. De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en is nagenoeg pijnloos. Je kan na de behandeling dezelfde dag naar huis, mits er complicaties zijn maar je lichaam moet er wel van herstellen. Bij napijn de dagen na de behandeling mag je pijnmedicatie innemen. Als de pijn aanhoudt na een paar dagen moet je contact opnemen om de situatie te laten beoordelen.  

Liposuctie Nederland geeft je instructies mee voor je herstel 

Het herstellen na een liposuctie behandeling bij Liposuctie Nederland gaat niet van de één op de andere dag. Je krijgt duidelijke instructies mee die je moet opvolgen. Ook krijg je een elastische broek mee voor als je in het buikgebied bent geholpen. De broek zorgt ervoor dat bloeduitstortingen en zwellingen worden voorkomen of beperkt. Drink voldoende water, blijf in beweging maar met mate in het begin en bouw langzaam op. Hou er ook rekening mee dat bij gewichtsverlies of toename er vet op plekken waar het weefsel niet is verwijderd gaat veranderen. Dit kan bij grote veranderingen zorgen voor een lichaam dat uit balans en uit model raakt. Het is dus belangrijk dat je een stabiel eet- en levenspatroon houdt en let op gewichtsveranderingen.  Mis je nog informatie na het lezen van dit artikel? Ga dan naar Samkliniek.nl