Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Wat moet je doen bij tandongevallen?

Een ongeluk krijgen waarbij je tanden zijn beschadigt kan ontzettend vervelend zijn, zeker wanneer je hier niet direct naar handelt. Er zijn namelijk een aantal manieren waarop je het letsel aan je tanden aanzienlijk kan verminderen en waardoor de kans dat alles er weer mooi uit komt te zien aanzienlijk vergroot kan worden. Voordat je op zoek gaat naar bijvoorbeeld een spoedtandarts Amsterdam, kan het dus een goed idee zijn om eerst deze stappen te ondernemen! 

Wat te doen bij kleinere tandongevallen

Gelukkig is het zo dat er bij de meeste ongevallen met schade aan tanden vaak maar sprake is van een kleine beschadiging, bijvoorbeeld een stukje tand dat is afgebroken. Hierbij scheelt het dat er vaak geen directe noodzaak is, waardoor je de tijd hebt om eerst andere zaken te regelen. Toch kan het een goed idee zijn om alsnog relatief snel te laten kijken naar dit soort verwondingen: niet alleen vergroot dit de kans aanzienlijk dat de tand in kwestie goed gerepareerd kan worden, maar hierdoor kan een (spoed)tandarts ook gelijk kijken of er niet andere beschadigingen zijn die je zelf nog niet doorhad. Een gebroken kies kan bijvoorbeeld lastig te herkennen zijn, maar kan bij een gebrek aan behandeling wel ontzettend vervelend worden! 

Wat te doen als je grotere schade hebt aan je tanden

Wanneer er grotere schade is aan je gebit, doordat er bijvoorbeeld meerdere tanden zijn gebroken of er misschien zelfs een zenuw open ligt, is het zaak zo spoedig mogelijk naar een tandarts te gaan. In een ideaal geval ga je naar je eigen tandarts, aangezien deze bekend is met de problemen in je gebit, maar dit is lang niet altijd mogelijk. In dit soort gevallen kun je gelukkig altijd terecht bij een spoedtandarts, zoals bijvoorbeeld eentje van www.tthtandheelkunde.nl