Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Wat te doen tegen een vette huid: Tips voor de verzorging van de vette huid

Huidproducten op huid

Als je een vette huid hebt, dan weet je hoe frustrerend dat kan zijn. Niet alleen is de kans groot dat je make-up tegen de middag van je gezicht glijdt, maar een vette huid is ook vatbaarder voor puistjes en andere huidproblemen. In deze blogpost bespreken we tips voor de verzorging van een vette huid en tips tegen een vette huid. We zullen ook een paar huidproducten aanbevelen die je kunnen helpen om je vette huid onder controle te houden.

Houd je huid schoon

Een van de beste dingen die je voor je vette huid kunt doen, is haar twee keer per dag reinigen. Gebruik ’s morgens een zachte reiniger en ’s avonds een grondigere. Zorg ervoor dat je alle sporen van make-up verwijdert voordat je naar bed gaat!

Naast het reinigen, moet je ook een toner gebruiken. Een toner helpt overtollige olie en vuil van je huid te verwijderen. Zorg ervoor dat je een toner zonder alcohol kiest, want alcohol kan je huid uitdrogen en nog meer talg doen produceren!

Hydratatie

Hydratatie is ook belangrijk voor de vette huid, ook al is het contra-intuïtief. Veel mensen denken dat ze hun huid niet moeten hydrateren omdat ze dan vetter worden, maar dat is niet het geval! Een lichte, olievrije vochtinbrengende crème helpt juist om je huid in balans te brengen en te voorkomen dat ze te veel talg produceert. Los van een huidproducten, is het ook goed je huid te hydrateren door veel water te drinken. Water zorgt ervoor dat jouw huid goed gehydrateerd blijft en zorgt dus tevens voor een zuivere huid!

Huidproducten die een vette huid behandelen

Als je op zoek bent naar een goede reiniger voor de vette huid, raden wij u de . Dermaquest DermaClear Cleanser aan. Deze is ontwikkeld met antibacterieel amandelzuur. De reiniger is ook geschikt voor alle stadia van acne. Het werkt kalmerend, genezend en exfolieert je huid.

Voor een goede toner, raden we de NeoStrata Oily Skin Solution 8 AHA aan. De toner verkleint poriën, exfolieert de huid en werkt specifiek op verstopte poriën. Ook helpt de toner met het verminderen van lijntjes en rimpels.

Tot slot, voor een lichte, olievrije moisturizer, raden wij de IMAGE Skincare Clear Cell – Mattifying Moisturizer. Dit is een lichte, kalmerende crème om geïrriteerde huid te revitaliseren.

We hopen dat je deze tips en productaanbevelingen nuttig vond. Heb je nog andere tips om met een vette huid om te gaan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Bron: Huidpraktijkshop.nl