Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Wil je een scheiding aanvragen?

Scheiding aanvragen

Je kan je voorstellen dat men niet al te blij wordt van deze zin. Het is iets waar je misschien nooit op hebt gerekend en is een scheiding aanvragen dus heel lastig, op veel verschillende manieren. Er zijn diverse redenen waarom je een scheiding aan zou kunnen vragen. Echter is het allemaal persoonlijk en hangt het ook per situatie af waarom het gedaan moet worden. Je weet daarnaast ook niet hoe je in heel het proces met elkaar om moet gaan en alles wat er omheen draait. Het is nou niet zo dat je het elke dag meemaakt om daarmee om moet gaan. Zo kun je je dus voorstellen dat professionele hulp best wel goed van pas kan komen. 

Hoe begin je daarmee?

Als je het puur juridisch bekijkt, dan is een scheiding aanvragen best wel te doen. Het enige wat hoeft te gebeuren is dat de rechter je scheiding goedkeurt, waardoor je een beschikking krijgt. Het is namelijk zo dat scheidingen niet altijd uit goede bedoelingen worden ondernomen, waardoor een rechter nodig is. Daarnaast kan de rechter ook gelijk zien wie er in een bepaald opzicht meer verdient, dus wie de kinderen krijgt en de materiële gedeelte van dit alles. 

Scheiding aanvragen

Diverse aspecten

De meest belangrijke aspect van een scheiding aanvragen is het feit dat je emotioneel goed bij je hoofd moet zijn. Dat kan dus ook best moeilijk zijn, waardoor professionele hulp wel goed gebruikt kan worden. Een mediator kan je op verschillende manieren je helpen, maar ook begeleiden. Dat gebeurt zowel tijdens het hele proces als daarna. Het emotionele gedeelte is dan ook nog van belang omdat je veel beslissingen maakt puur daarop. Dat sluit dan weer aan op het financieel aspect. Deze 2 gaan alleen hand in hand als je het onder controle hebt.

Meer verhalen