Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Alles over compressiekousen

Compressiekousen, grote kans dat je er nog niet vaak van gehoord hebt. Echter, voor veel mensen zijn compressiekousen een echte uitkomst. Ze verlichten pijn en helpen bij beweging. In deze blog vertellen we je alles over compressiekousen!

Wat zijn compressiekousen?

Compressiekousen zijn speciaal ontworpen kledingstukken die de bloedsomloop bevorderen en pijn en zwelling in de benen verminderen. Ze bieden getrapte drukniveaus om de omtrek van het been zachtjes samen te knijpen en helpen een gezonde bloedstroom te bevorderen. Door steun te bieden aan aderen en spieren verminderen ze algehele vermoeidheid en ongemak in het lichaam.

Wanneer gebruik je compressiekousen?

Compressiekousen kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan medische aandoeningen, waaronder chronische veneuze insufficiëntie, spataderen, diepe veneuze trombose (DVT) en lymfoedeem. Bij deze condities kunnen compressiekousen worden aangeraden door de huisarts. Bij pijn binnenkant knie zijn compressiekousen ook uitermate geschikt, en bieden ze veel verlichting aan. Ze helpen ook de sportprestaties te verbeteren door meer steun te geven tijdens het sporten en te helpen bij een sneller herstel na het sporten. Bovendien kunnen ze verlichting bieden aan mensen die lange tijd staan of zitten door de zwelling in hun voeten en benen te verminderen. Echter, het is altijd beter om afwisseling in houding te hebben.

Compressiekousen zijn er in verschillende stijlen, kleuren, lengtes, maten, materialen en compressie niveaus, zodat iedereen de perfecte pasvorm voor zijn behoeften kan vinden. Nu je weet waar compressiekousen voor bedoeld zijn, kun je sneller inschatten of mensen er behoefte aan hebben. Doe je voordeel met deze kennis, en help een ander!