Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

De leukste uitstapjes vind je bij een dagbesteding

Ben of ken jij iemand die veel alleen thuis zit door een fysieke of psychologische beperking en zou je eens een leuke activiteit willen doen? Bijvoorbeeld één die aansluit bij je interesses of vroegere bezigheden? Bekijk dan eens de opties van een dagbesteding. Dagbesteding biedt voor veel mensen die noodgedwongen thuis zitten de uitkomst in de vorm van een leuk uitstapje. Dagbesteding is er in vele vormen en maten en is er voor iedereen wel een leuke activiteit te vinden. In eerste instantie wijken mensen van het idee van een dagbesteding, maar als men eenmaal is geweest willen ze altijd weer terugkomen. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Noodgedwongen thuis

Niet iedereen kiest ervoor om thuis te blijven. Sommige mensen zouden maar al te graag een activiteit oppakken, maar zitten noodgedwongen thuis door een fysieke of psychologische beperking. Voor deze mensen kan een dagbesteding de ideale oplossing zijn. Veelal (alleen) thuis zitten en met slechts weinig mensen in aanraking komen maakt voor veel mensen het leven niet leuker. Wanneer men het woord dagbesteding hoort wordt er vaak een verkeerde associatie gemaakt; ‘dit is toch alleen iets voor echte oudjes?’. Niks is natuurlijk minder waar. Dagbesteding is er in vele vormen en uit ervaring weten wij dat mensen weer helemaal opbloeien als ze weer een keer een activiteit mogen doen die ze leuk vinden. En tijd heeft ons geleerd dat als iemand eenmaal is geweest, ze nooit meer anders willen.

Vele verschillende vormen van dagbesteding

Er is niet één vorm van dagbesteding die past bij iedereen. Bij ZorgAccent weten ze dit maar al te goed. Zij bieden daarom vele verschillende vormen van dagbesteding aan, zodat er voor iedereen wel een leuke activiteit te vinden is. Denk bijvoorbeeld aan het meelopen op een zorgboerderij, creatief bezig zijn, helpen met koken of simpelweg een gezellig praatje maken onder het genot van een kopje koffie. Wat de wensen van diegene ook zijn, met de hulp van ZorgAccent is er altijd wel een passende oplossing te vinden.