Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Welke producten verhelpen acne?

Acne lijkt op jeugdpuistjes. Vaak zie je deze puisten op iemands gezicht, de rug, schouders, of op de borst. Op je huid zitten kliertjes die talg aanmaken. Deze kliertjes kunnen verstopt raken, waardoor er puistjes ontstaan. Meestal zie je acne bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Het kan echter ook voorkomen dat acne ontstaat op latere of eerdere leeftijd. Veel mensen krijgen tijdens de puberteit last van acne, maar niet iedereen heeft het in dezelfde mate. Doordat je acne duidelijk kunt zien op iemands gezien, kan dat veel onzekerheid veroorzaken. Natuurlijk wil je dan zo snel mogelijk van je acne af. Wil je weten wat je aan je acne kunt doen? Lees er meer over in deze blog.

Hoe ontstaat acne?

De meeste mensen krijgen in enige mate last van acne tijdens hun puberteit. De ene persoon heeft er meer last van de ander. Dit is vooral genetisch bepaald. Acne wordt in eerste instantie veroorzaakt door hormoonschommelingen. De talgklieren produceren meer talg en de opper laag van de huid wordt dikker. Klieren kunnen verstopt raken als er teveel talg en huidschilfers op de huid liggen. Eerst zal er een mee-eter ontstaan, maar als deze ontstoken raakt ontstaat er een puistje. Acne kan erger worden door medicijnen zoals anti-epileptica, antidepressiva of steroïden. Als je meer wilt weten over de behandeling van acne, kun je naar Vive Huidtherapie gaan voor persoonlijk advies.

Verminder zelf je acne

Acne is erg vervelend. Je kunt voor passend advies het beste naar een dermatoloog of huidtherapeut gaan. Bij een dermatoloog kun je ook speciale Acne producten krijgen. Wat je zelf tegen acne kunt doen is je huid met rust laten en er niet aan komen. Dep je huid droog na het wassen en schuur niet en was niet overmatig, want dit irriteert je huid alleen maar. Vermijd het om je puisten en pukkeltjes aan te raken of uit te knijpen, want hierdoor krijg je nieuwe puisten of zelfs littekens.