Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Hoe kom je van je gokverslaving af?

Gokverslaafden van alle leeftijden vrezen voortdurend de dag dat ze weten dat ze moeten stoppen met gokken. De meesten van hen beseffen dat hun persoonlijke middelen slinken met elke dag die voorbijgaat.

Ik herinner me de dag dat ik nog tienduizend euro op mijn spaarrekening had staan. De volgende dag had ik vijfduizend en een week later stond ik 150 euro in het rood. Ook al besefte ik dat ik een probleem had, toch kon ik niet accepteren dat ik moest stoppen met het gokken. Ik wilde wederom gokken om het geld terug te winnen dat ik verloren had. Ik wist dat ik moet stoppen, maar ik weigerde en het eindresultaat was verwoestend voor mij. Ik had geen geld en geen plek om naartoe te gaan. Ik had wel gelukkig nog steeds mijn baan en de fantastische droom om ooit echt het grote geld te winnen. Ik had het gevoel dat ik deze verslaving nooit onder controle zou krijgen en er dus niet mee zou kunnen stoppen, dus legde ik me er maar bij neer en gokte gewoon lekker verder. Toen besefte ik dat ik eigenlijk toch mijn leven ten positieve wilde veranderen. Op een dag besefte ik gewoonweg dat ik echt een manier moest zien te vinden om te stoppen. Ik moest mijn gedachten leren beheersen en me maar op een ding tegelijk focussen. Ik heb geleerd om stil te staan bij het nu en heb geen zorgen over morgen.

Toen ik wakker werd elke ochtend, meestal niet al te chagrijnig, maakte ik de beslissing of ik vandaag wel of niet ging gokken. Ik gaf mezelf de keuze en tegelijkertijd dacht ik aan al het destructieve gedrag. Vanochtend heb ik de keuze gemaakt dat ik niet wil gokken vandaag. Ik realiseerde me dat als ik mezelf niet de keuze gaf ik mezelf teveel onder druk zette en daar wordt niemand beter van.

Om van mijn verslaving af te komen ben ik online therapie gaan volgen. Dit werkte erg goed voor mij!