Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Kom meer te weten over quercetine zink 

Dat het menselijk lichaam belangrijke vitamines, mineralen en antioxidanten nodig heeft moge duidelijk zijn. Bijvoorbeeld vitamines B, B12 en C, maar ook vitamine D en mineralen als ijzer en zink. En quercetine om het afweer- en immuunsysteem te versterken. Waarom we zoveel verschillende stoffen nodig hebben heeft te maken met het feit dat op ieder moment van de dag ons lichaam honderden processen verwerkt, zodat we ons gezond en fit voelen. In onze blog zoomen we dieper in op quercetine zink. Wat het doet en waarom je het nodig hebt.

Wat doet quercetine?

Quercetine is een 100% natuurlijke antioxidant die je dan ook in de natuur vindt. De stof is vooral goed om het lichaam te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan virussen en bacteriën die je ziek kunnen maken, maak ook schadelijke stoffen en kwaadaardige cellen worden bestreden. Quercetine speelt ook een belangrijke rol in het tegenwerken van allergieën en de stof zorgt ervoor dat rode vruchten hun mooie rode kleur hieraan te danken hebben. Een bijkomstig voordeel is dat bijvoorbeeld voedingssupplementen met quercetine zink ook geschikt zijn voor veganisten en vegetariërs, omdat deze geen dierlijke producten bevatten.

Wat is zink?

Zink is een mineraal. Of liever gezegd een spoorelement dat in ons lichaam aanwezig is. Het lichaam heeft ook zink nodig om goed te kunnen functioneren. Het helpt bij het opbouwen van eiwitten, het afvoeren van overbodige stoffen en het versterken van het haar en de huid. Het is zelfs bewezen dat zink een positieve werking heeft op het geheugen en dat het helpt bij het afbreken van koolhydraten die het lichaam niet nodig heeft. Zink zitten in voedingswaren, zoals bruin brood, vlees en vis, rijst en peulvruchten. Bij een tekort zou een voedingssupplement met zink uitkomst kunnen bieden.

Quercetine zink op een natuurlijke wijze binnenkrijgen

Bij een tekort een quercetine zink kun je lichamelijke klachten ontwikkelen. Je bent bijvoorbeeld vaker verkouden of ziek en je kunt ook erg snel moe worden. Een oplossing zou een voedingssupplement kunnen zijn, maar als je gezond en gevarieerd eet krijg je voldoende van deze stoffen binnen. Ben je benieuwd naar welke etenswaren je moet kopen? Wij hebben een lijstje samengesteld;

  • Aardappelen
  • Boekweit
  • Broccoli
  • Bruin brood
  • Limoen
  • Melk
  • Rode vruchten
  • Vis, zoals haring of makreel
  • Vlees

Wanneer neem je een voedingssupplement met quercetine zink?

Voedingssupplementen bieden zoals gezegd uitkomst wanneer je een tekort hebt aan quercetine zink, maar hoe kom je daarachter? Het begint bij dat je jezelf zwak en ziek voelt. Je voelt jezelf niet fit, je bent snel moe en je bent vaak verkouden. Duidelijke signalen dat zowel het immuun- als afweersysteem niet goed werkt. De volgende stap zou dan zijn om de huisarts te bellen. Die kan met behulp van vragen en een bloedonderzoek vaststellen of er sprake is van een tekort en ook waar je een tekort aan hebt. Zo weet je precies welke voedingssupplementen je nodig hebt om je weer fit en gezond te voelen. De beste oplossing is natuurlijk om je dieet aan te passen en om gezond en gevarieerd te eten. 

Meer lezen over de Quercetine ervaringen? Zoek niet verder!