Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Waarom zijn je tanden zo belangrijk?

Het eerste contact dat je met iemand maakt bestaat uit een gesprek dat vaak gepaard gaat met een glimlach. Een eerste indruk die een persoon afgeeft (of jijzelf) bepaalt grotendeels de algemene indruk van een persoon. Een van de eerste dingen die opvalt aan een persoon is het gebit. Door je gebit kun je zelfvertrouwen krijgen, of juist helemaal geen zelfvertrouwen hebben. Bovendien is je gebit belangrijk om mee te kauwen, voor je levenskwaliteit, om te praten en ter ondersteuning van je lippen. Tegenwoordig zijn er talloze manieren om ervoor te zorgen dat je een mooi gebit hebt. Door twee keer per jaar naar Tandartspraktijk Your Dental te gaan, wordt je gebit ondersteund en verzorgd. Wil je weten waarom de juiste tandverzorging zo belangrijk is? Lees het in deze blog.

Je voorkomt tandplak en tandsteen

Naar de tandarts gaan is voor veel mensen geen plezierige beleving. Voor kinderen is er daarom Kindertandarts Almere. Toch is het wel belangrijk om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan en je gebit goed te verzorgen. Je voorkomt er namelijk tandplak en tandsteen mee. Tandsteen is een harde laag kalk op je tanden. Het heeft een ruwe structuur waardoor voedselresten op je gebit blijft plakken en gaatjes kan veroorzaken. Ook worden je tanden er geel en bruin door. Door tandsteen kun je last krijgen van een slechte adem en ontstekingen krijgen. Een ander bekend gebitsprobleem is tandplak, de grote veroorzaker van gaatjes. Tandplak maakt bacteriën aan, en die bacteriën vallen de natuurlijke glazuurlaag van je tanden aan. Het glazuur van je tanden kan hierdoor dunner worden en afbreken, waardoor er barsten en gaten ontstaan. Dit is vaak erg pijnlijk en je krijgt er een slechte adem door

Een gezond gebit door de juiste mondverzorging

Door je gebit en tandvlees goed te verzorgen, zorg je ervoor dat je gebit gezond blijft. De tandarts regelmatig bezoeken helpt hier ook bij. Ongezond tandvlees en een ongezond gebit kan ervoor zorgen dat je een slechte adem krijgt, bloedend tandvlees krijgt of zelfs mondziekten krijgt.