Zelf Zorgnet

Gezondheid – Zorg – Medisch

Wanneer wordt er gebruik gemaakt van manuele therapie

Het gebruik van de handen van een fysiotherapeut om pijn te verlichten en beweging te herstellen, staat bekend als manuele therapie. Manuele therapie omvat het kneden en manipuleren van zacht weefsel, zoals spieren, om de bloedsomloop te verbeteren, littekenweefsel te verwijderen en spieren te ontspannen, die allemaal bijdragen aan pijnverlichting. Manuele therapie kan ook gewrichtsmobilisatie en manipulatie omvatten, waarbij de fysiotherapeut botten en gewrichten beweegt met verschillende snelheden en drukken. Dit helpt bij flexibiliteit, beweging en ongemak door het strakke weefsel rondom de gewrichten los te maken. Om de functie in het gebied te herstellen, wordt manuele therapie meestal gecombineerd met een aangepast bewegingsregime.

Het klinkt fantastisch, maar zal het ook voor mij werken?

Er is geen ja of nee antwoord op deze vraag. Wel kan gezegd worden dat manuele therapie gebruikt wordt om elk pijnlijk of stijf gewricht te behandelen. Manuele therapie kan worden gebruikt om uw wervelkolom, schouder, elleboog, pols, heup, knie en enkel te behandelen en er zijn geen beperkingen voor de gewrichten die kunnen worden behandeld. Er wordt met elke patiënt gewerkt om een ​​persoonlijk behandelplan op te stellen en maken gebruik van manuele therapie, evenals andere fysiotherapiebenaderingen, om te helpen bij langdurig herstel.

Manuele therapie kan veel patiënten helpen met acute of chronische pijn, gewrichtsstijfheid en spierspanning.

In de regio

Afhankelijk van het praktijkgebied van de medische professional, of het nu een osteopathische arts (DO), een chiropractor of een fysiotherapeut is, wordt manuele behandeling meestal anders beschreven. Op het gebied van fysiotherapie verwijst manuele therapie naar het gebruik van competente, hands-on technieken door de fysiotherapeut om weefsel en gewrichten te evalueren en spoedig te behandelen om pijn te verlichten, het bewegingsbereik te vergroten, myofasciale beperkingen te minimaliseren en spierlengte te verbeteren.

Movamento is een bewegingsexpert met fysiotherapeuten die bewegingen zo goed mogelijk willen maken. Je hebt fysiotherapie Utrecht, fysiotherapie Amsterdam en fysiotherapie Rotterdam om er maar een paar te noemen.

In de buurt, zeker een bij jou!